Масов бой в ромската махала на Чирпан завърши със смъртта на двама души

С двама мъртви приключи масов бой между два цигански рода в ромската махала на Чирпан, съобщиха от полицията. Загинали са 41-годишна жена и 34-годишен мъж. С различни наранявания в болница са четирима от участниците в мелето.

Инцидентът станал снощи около 22 часа на ул. "Победа" до дом № 112. Скандалът избухнал след реплики, разменени от две жени от враждуващи ромски фамилии по повод съпруга на едната.

След запой единият род решил да защити честта си и предприел атака срещу другия. Въоръжени с брадви, мотики, вили, лопати, дървени сапове и метални тръби, обидените роми нападнали противниковата фамилия, предаде Дарик радио.

Пръв жертва на боя паднал 43-годишния Ч. Д., който бил ударен с тъп предмет по главата и загинал на място.

Отново след удар с тъп предмет в главата, но по-късно в болница, починала и 41-годишната К.А.

Двама от участниците в боя са настанени в старозагорска болница с фрактури на черепа. За живота им няма опасност, уточниха от полицията. В същата болница е и 21-годишен младеж, чиято раменна кост била строшена от изстрел със самоделно огнестрелно оръжие, изработено от тръба. 18-годишен се отървал само с нараняване на главата.

Полицията е направила оглед на мястото на сражението. Претърсени са четири адреса и и са иззети самоделно направен пистолет, неустановен модел и калибър, брадва, две мотики, вила, две лопати, три дървени сапа и метална тръба, с които са били въоръжени сбилите се фамилии.

Полицаите са установили, че убийството на Ч.Д. е извършено от 31-годишния К.С. от Чирпан, а убийството на К.А. - от 21- годишния Д.Д., който е в болницата с простреляно рамо.

Установено е още, че него пък се опитал да убие 24- годишният Т.Т., който стрелял и го ранил в рамото със самоделното оръжие, пригодено за стрелба с патрони 12-ти калибър

Случаят е докладван в Старозагорската окръжна прокуратура.

Споделяне

Още от България