Масови проверки на данъчни и инспектори по пазарите

Масови проверки на данъчни и инспектори по пазарите

Националната агенция по приходите (НАП)и Българската агенция по безопасност на храните започват масови проверки на търговията с плодове и зеленчуци и храни от животински произход, съобщиха от НАП.

Проверките ще бъдатна територията на стоковите пазари и тържища и обекти за производство и търговия в страната.

Вниманието на фискалните инспектори ще бъде насочено върху това дали се отчита действителният размер на получените средства при реализацията на стоката  и спазването на данъчното и осигурително законодателство. Инспекторите ще следят за издаването на документи за извършените плащания, както и дали работниците имат сключени трудови договори, е посочено в съобщението.

Проверките ще продължат до края на годината, като целта е засилването на контрола върху нерегламентирания внос на плодове, зеленчуци, растения, растителни продукти, храни от животински произход и продукти за растителна защита от трети страни.

В края на август министърът на финансите Румен Порожанов и министърът на земеделието и храните Васил Грудев обсъдиха съвместни мерки за по-голяма ефективност на фискалния контрол и предотвратяване на нелегален внос на стоки с висок фискален риск от земеделския сектор.

Споделяне
Още по темата
Още от Бизнес

Успешна ли е стратегията на правителството за борба с коронавируса?