Масовите уволнения на Церовски заплашват усвояването на еврофондовете

Масови уволнения в Министерството на регионалното развитие и благоустройството заплашват усвояването на европейските фондове от България, тъй като министерството на регионалното развитие и благоустройството е водеща институция в тази държавна дейност, заяви в Русе заместник-министър Хасан Хасан.

Той уточни, че в България са недостатъчни организационните и административни структури за усвояване на еврофондовете и унищожаването на наличния кадрови ресурс увеличава опасността за неизползване на европейските средства.

В Министерството на регионалното развитие за пет месеца били уволнени над сто души, сред които 29 са директори на специални и общи администрации и 15 - началници на отдели.

Хасан Хасан уточни, че научава за тази бройка от вестниците, тъй като министър Валентин Церовски отговаря за цялостната политика във ведомството, а заместник-министрите изпълняват отделни, поставени от него, функции.

На журналистически въпрос за съществуването на доклад срещу действията на министър Церовски при усвояване на еврофондовете, заместник-председателят на ДПС Емел Етем каза, че залезли политически фигури правят опити без успех преди изборите за създаване на недоверие между ДПС и НДСВ.

Според нея всяка личност на висок държавен пост трябва да си дава сметка, че носи отговорност за коалиционното управление и трябва да поставя проблемите пред партньора.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Церовски каза пред "Дарик радио", че не е виждал доклада на ДПС за еврофондовете и ще му бъде интересно да го види. Хасан го репликира от Силистра, че това е негов проблем.

Според него управляващата коалиция ще даде отговори на всички въпроси за напрежението в Министерството на регионалното развитие и благоустройството през следващата седмица.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?