Масово разболяване на пилоти приземи около 100 полета на "Еър Берлин"

Масово разболяване на пилоти приземи около 100 полета на "Еър Берлин"

Изпадналата в несъстоятелност германска авиокомпания "Еър Берлин" (Air Berlin) отмени около 100 полета във вторник заради масово разболяване на пилоти. От превозвача обявиха на сайта си, че необичайно много пилоти отсъстват от работа поради болест. Според "Шпигел" около 250 от 1500 пилоти на компанията са излезли в болничен.

Пътниците се призовават да следят разписанието на сайта на компанията и ако самолетът им няма да излети, въобще да не ходят на летището, както и да не звънят на телефоните на компанията. На клиентите от отменените полети ще се предложи друго решение, пише на сайта на превозвача. Компанията обаче вече не предлага компенсации за такива ситуации и ако хората искат да сменят полетите си, трябва да го направят за своя сметка.

В момента се водят преговори за прехвърлянето на служителите на "Еър Берлин" към потенциалния купувач на активите на фалиралия превозвач. По информация на "Билд" разговорите са били прекратени в понеделник. Профсъюзната организация в сектора се притеснява, че компанията ще спре полетите на дълги разстояния, които осигуряват по-високи заплати на служителите.

Офертите за активите на изпадналата в несъстоятелност компания трябва да бъдат подадени до петък, а решение по сделката се очаква най-рано през следващата седмица. Основният кандидат за част от активите на "Еър Берлин" е най-голямата германска авиокомпания "Луфтханза" (Lufthansa). По непотвърдена информация интерес имат и британската "Изиджет" (easyJet) и германският превозвач "Кондор" (Condor) - собственост на британската туристическа компания "Томас Кук" (Thomas Cook).

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?