“Мат Бианко“ идват в София с авангардната си боса нова

“Мат Бианко“ идват в София с авангардната си боса нова

Джаз-поп групата “Мат бианко“ идва в София на 16 април, когато за пръв път пред българска публика ще представят вдъхновения от латино музиката модерен нов албум “Hifi Bossanova”. Концертът е от 19:30 ч. в зала 1 на НДК, съобщиха в четвъртък организаторите от “Джаз ФМ Радио“.

“Hifi Bossanova” е изпълнен с енергия – витален, интригуващ, динамичен и с изключително авангардно звучене. Албумът за първи път представя новата вокалистка на групата – фината Хейзъл Сим, чиято глас носи бриза на латино настроението.

Групата пристига в България, водена от Марк Райли и Марк Фишър, за които “Hifi Bossanova” е първият съвместен студиен проект от 7 г. насам.

Историята на “Мат Бианко“ е история на промени, развитие и успехи. В първата година от съществуването си групата е свързано с полската вокалистка Баша, която изгрява на световната сцена благодарение на този проект, а сега продължава самостоятелната си кариера. Две години след началото на своето съществуване, през 1985 г. “Мат Бианко“ печелят Европейската музикална награда за най-добър сингъл (за песента “Yeh Yeh”), а през 1988 г. хитът им “Wap Bam Boogie” е определен за най-добър клубен трак.

През по-голямата част от кариерата им, тяхната музика е свързана с денс, латино и фънк музиката. В началото на този век бандата издава албума “Rico” с музика, повлияна от кубинските ритми. Една част от записите са направени в студиото в Хавана, където са работили Вим Вендерс и Рай Кудър по проекта Buena Vista Social Club.

Споделяне

Още от