Мая Манолова е с най-много номинации в БСП за кандидат - кмет на София

Мая Манолова, сн. БГНЕС

Мая Манолова трябва да обяви своето желание да се кандидатира за кмет на София, след това в началото на месец септември софийската организация на БСП ще обяви номинацията си, съобщи зам.-председателят на парламентарната група на "БСП за България" Георги Свиленски.

"БСП-София търси кандидат, който да решава проблемите на София, да прави качествени ремонти, прозрачни процедури за обществени поръчки. Мая Манолова е един от хората, който отговаря на този профил", посочи Свиленски.

В момента приключват номинациите в организациите, Мая Манолова може би е с най-много номинации. Гласове против не сме чули, добави той..

По думите му единствената задача, която Корнелия Нинова има, е да свали ГЕРБ от власт в София, защото това би помогнало и за свалянето им от власт в цялата държава.

Всеки, който би допринесъл за свалянето на кмета Фандъкова от власт и мнозинството на ГЕРБ, би получил подкрепата и на ръководството и на председателя, каза той.

”Костадин Паскалев също е достоен кандидат. Той обаче е партийна кандидатура. В София знаем, че БСП сама е трудно, почти невъзможно, да спечели местни избори. Затова търсим широко разтваряне на ветрилото”, посочи Георги Свиленски.

В събота зам.-председателят и шеф на предизборния щаб на БСП Кирил Добрев определи Манолова като "най-подходящият кандидат". През последните месеци самата отговаря уклончиво на въпросите дали ще се включи в надпреварата за София.

Социалистите обмислят тя да бъде издигната от инициативен комитет, подкрепен от БСП, както стана и с президента Румен Радев, научи Mediapool. За разлика от президентските избори, наесен ще се търси по-широка подкрепа, включително от близки до десния спектър публични фигури.

През юни председателят на БСП-София Калоян Паргов пръв от социалистите заговори публично за възможността Манолова да участва в изборите за кмет на София. "Търсим кандидатура за кмет на София извън рамките на БСП, защото София е трудна територия. Категорично бихме подкрепили Мая Манолова", каза тогава той.

Самият Паргов също има номинации от столични структури, научи Mediapool. Депутатът Георги Свиленски и бившият кмет на Благоевград ексминистър на регионалното развитие Костадин Паскалев също са получили номинации.

Очаква се окончателното решение кой ще бъде кандидатът на БСП за кмет на София да бъде взето в началото на септември, след като всички столични структури направят своите номинации.  

Споделяне

Още по темата

Още от България