Мая Манолова: Коалицията с ДПС срина моралния ни облик

Мая Манолова: Коалицията с ДПС срина моралния ни облик

Управлението на БСП с "ДПС на тъмно, с влияние на икономически интереси" е сринало моралния облик на социалистите пред хората. Това обяви Мая Манолова пред Нова телевизия.

Според нея ДПС винаги са поставяли на първо място своя партиен интерес. Докато БСП си мислели, че размразявайки доходите и освобождавайки бизнеса правят достатъчно за хората. "Оказа се, че сме загубили нещо, което е по-важно - моралния си облик и доверието", заяви още Мая Манолова.

Според нея провокацията на ДПС към Кюстендил е започнала не от избора на Александър Методиев, известен като Бат Сали за депутат, а от неговото номиниране за водач на листата в града. Той е от Самоков и няма нищо общо с Кюстендил, заяви Манолова. Тя водеше листата на БСП от Кюстендилския регион и отново ще бъде депутат в 43-тото Народно събрание.

Според Монолова фатално за България ще бъде, ако влезе в "спиралата избори след избори".

Социалистката се обяви за вътрешнопартийно допитване, ако се очаква подкрепа от БСП за бъдещото управление . Такова важно и тежко решение не може да се взима от тесен кръг от ръководството на партията, смята Манолова. Според нея обаче е малко вероятно БСП да управлява заедно с ГЕРБ.

БСП няма да отстъпи от ангажимента за повишаване на доходите на хората. "Смятам още, че 10-процентното увеличение на тока не беше необходимо и това не са празни приказки, а анализи на експерти", посочи Манолова.

Споделяне

Още от България