Мая Манолова: Ще има правителство след изборите

"Когато казах онази глупост, че съм предложила Пеевски, беше опит за ирония"

Мая Манолова

Хората очакват правителство, което да решава проблемите и такова ще има след 11 юли. Това заяви лидерът на "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова пред Нова телевизия в четвъртък.

"Готови сме да подкрепим правителство, което да има поне 5 приоритета, заложени и в нашата програма – повишаване на доходите, минимална работна заплата от 1250 лева, преизчисляване на пенсиите, подкрепа за бизнеса, съдебна реформа, продължаване на ревизията. Кабинет, който поеме изпълнението на тези приоритети, ще получи нашата подкрепа", каза Манолова.

"Готови сме да подкрепим правителство и да участваме и с политически лица, и с експерти", добави тя. В момента обаче основната задача за коалицията била да си повиши резултата от предишните избори.

Грешката, която Мая Манолова не може да си прости, е "опитът да се пошегува" в същото студио през 2013 година, че тя е предложила бившият депутат от ДПС Делян Пеевски за шеф на ДАНС. "Ако това ще ви успокои, приемете, че аз съм предложила Делян Пеевски и се успокойте. Ако това ще внесе спокойствие във вашите неспокойни журналистически души, аз съм човекът", каза по онова време тя.

"Когато казах онази глупост, че съм предложила Пеевски. Беше опит за ирония, но 8 г. по-късно продължавам да се обяснявам за това. Не мога да обясня защо съм проявила такова абсурдно чувство за хумор. Тежка грешка", каза днес Манолова.

По думите ѝ и тогава било ясно, че предложението за Пеевски е на лидерите на двете парламентарни групи - Станишев и Местан, но те се криели и не поискали да поемат отговорност.

Помолена да определи с една дума други български политици, тя каза "приятел" по отношение на лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов. За Корнелия Нинова думата бе "деструктивност", а за Бойко Борисов - "популист".

По повод наложените от САЩ санкции по закона "Магнитски", Манолова отрече тя да е политическият лидер, чието име не бе оповестено. По думите ѝ на описанието "партиен лидер заемал висша държавна длъжност" отговарят двама души - Бойко Борисов и Красимир Каракачанов. Но според Манолова кръгът се стеснява до един човек - който е назначил шефа на Държавната комисия по хазарта, чии финансов министър не е събрал 700 млн. лв. от хазарт, кой е рекетирал самия Божков.

Тя не вижда нищо притеснително в личната си среща с Божков по време на кметските избори в София. Тогава се била изправила сама срещу всички, срещу целия ъндърграунд. А и от обясненията на самия Божков за нея се разбирало, че те не са говорили за пари.

Споделяне

Още по темата

Още от Предсрочни избори