Мая Манолова ще прави платформа за "граждански натиск"

Мая Манолова ще прави платформа за "граждански натиск"

Бившият омбудсман Мая Манолова, която загуби изборите за кмет на София, ще създава платформа за граждански натиск. Идеята е да се защитават демократичните ценности, обясни тя пред бТВ. Манолова за пореден път заяви, че политическа партия няма да прави.

"Подкрепата за всеки отделен човек, решаването на неговия конкретен проблем, с отстояване на неговите права срещу лошата администрация и високомерието на властта – това са каузи, зад които ще продължа да стоя, независимо с какво се занимавам", каза Манолова.

Тя обясни, че прави и безплатни юридически консултации в приемна. Заедно се нея ще работят адвокати от водещи дружества в София.

"Нито един от нас не се опитва да печели от това. Безплатно ще консултираме хората какво трябва да направят в конкретен случай, как да се защитят и към коя институция да се обърнат", каза бившият омбудсман.

Манолова обясни, че ще открие дарителска сметка, но в началото гражданската платформа ще се издържа от участниците в нея.

"Достъпът до медицинска помощ, таксите в детските градини, подкрепата за хората с увреждания – всичко това не са ли политически искания? Много удобно е партиите да кажат, че с политика ще се занимават само те. Гражданите трябва да се заемат с политика, за да защитят правата си", обясни Манолова.

Споделяне

Още по темата

Още от България