Мъж бе разстрелян в центъра на София, версията е "скандал за паркинг"

Разстреляният не е криминално проявен и не е бил проблемна личност, сн. БГНЕС

38-годишният Николай Найденов беше разстрелян показно с пет куршума в центъра на София в четвъртък вечерта, а една от първите версии на полицията е скандал за паркомясто със съсед. Убийството е станало близо до 19-то училище в района на улица ”Захарий Круша”. Убиецът все още се издирва.

Жертвата е без криминално досие, съобщават от полицията.

”Имало е спречкване с друго лице, но тепърва установяваме данни и очевидци”, каза шефът на столичната полиция Младен Маринов, цитиран от бТВ.

Все още няма яснота какви са мотивите за убийството на Николай Найденов. Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров уточни, че стрелбата по Найденов е с малозарядно оръжие, но не каза дали става въпрос за пистолет.

Лазаров допълни, че по човека е стреляно с повече от пет куршума, но само толкова са го улучили. Полицията продължава да издирва още свидетели на инцидента, а до момента няма информация убитият да се е занимавал със съмнителни бизнеси или пък да е имал някакви конфликти.

Николай Найденов е държал помещение под наем в блока на ул. "Яков Крайков" 28, пред който е станало убийството.

Полицията работи по няколко версии за смъртта му. Според едната от тях става дума за спор за паркомясто, а другата сочи, че в основата на разстрела стоят неизяснени междуличностни отношения. Предполага се, че Николай Найденов е познавал убиеца си.

Полицията тепърва ще установява контактите на убития, неговите бизнес отношения и възможни причини за убийството, но към момента няма нищо конкретно. Властите все пак са намерили свидетели, които им дават данни за трагичния инцидент. Според показания на съседи убитият не е бил конфликтна личност.

Споделяне

Още по темата

Още от България