Мъж е обвинен за показен разстрел на бизнесмен в Своге

38-годишният софиянец Михаил Туцов е обвинен за убийството на бизнесмена Красимир Гочев-Шмид, разстрелян пред дома си в Своге през май т.г. Това обявиха в понеделник главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и окръжният прокурор на София Наталия Николова.

 

По думите на Лазаров разследващите са стигнали до Туцов, проследявайки пътя на автомата "Калашников", с който бе убит Гочев. Оръжието минало през няколко криминално-проявени, какъвто е и самият обвиняем.

Според разследващите, мъжът е следил Гочев седмица, преди убийството. Избягал е от местопрестъплението с автомобил, шофиран от неустановено лице. Макар с обвинение да е само Туцов, главният секретар на МВР и окръжният прокурор на София обясниха, че 38 -годишният мъж просто е бил нает срещу заплащане.

"Това е физическият извършител. Работи се в тази насока както оперативно, така и с оглед събиране на доказателства по НПК", обясни Николова.

"Поръчителството е от една криминална структура. Гарантирането на изпълнението на поръчката и организирането на самата поръчка е от друга криминална структура", добави и Лазаров. По отношение на мотива за поръчката главсекът на МВР обясни, че ставало дума за съвместни търговски отношения от миналото – от криминалния сектор.

Споделяне

Още от България