Мъж е пострадал от хвърлен по влак камък

Мъж е пострадал от хвърлен по влак камък

Снощи около 21.50 ч. неизвестни лица са хвърляли камъни по бързия влак от Благоевград за София в района между гарите Горна баня и Захарна фабрика, съобщават от БДЖ в понеделник. Пострадал е млад мъж, който е пътувал във влака.


Има счупено стъкло на странична врата на втория вагон от състава на влаковата композиция, вследствие на което пътникът е получил наранявания в областта на главата. Превозната бригада на влака е реагирала незабавно като е подала сигнал до Спешна медицинска помощ и пострадалият мъж е откаран в болница.


Подобни вандалски прояви нанасят значителни материални щети за "БДЖ-Пътнически превози" ЕООД като фактически саботират всички усилия на ръководството на националния железопътен превозвач за предлагане на по-добро и по-качествено обслужване на клиентите, посочват от компанията. Най-важното измерение на тези посегателства е застрашаването сигурността на движението на влаковете, както и живота и здравето на пътниците и служителите на националния железопътен превозвач.


От началото на 2018 г. това е 19-ият случай, при който влакове на "БДЖ-Пътнически превози" ЕООД са замеряни с камъни, се казва в информацията. За същия период на 2017 г. са регистрирани 42 случая, а за цялата изминала година са 76, от които е пострадал един пътник.


От БДЖ подчертават, че хвърлянето на камъни по влаковете може да има трагични последствия. При средна скорост на влака 65 км/ч дори и малко камъче може да пробие стъклото и да рани човек.

Споделяне

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?