След като се опитал да предотврати масов бой

Мъж е убит в пловдивското село Правище

45-годишен мъж от Пловдив е бил убит при опит да спре масов бой в пловдивското село Правище, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Пловдив в събота.

Инцидентът станал в петък, след като убитият е попитал да предотврати станал близо до къщата на родителите му скандал.

Снощи около 20 часа група младежи от Правище отишли пред сградата на старото училище, където били настанени временни работници от село Розино за обработка на малинова нива, и започнали да хвърлят камъни по прозорците.

В този момент двама братя от Пловдив, чули викове, излезли от съседна къща, където били на гости, влезли в училището и се опитали да успокоят местните жители и работниците. За кратко скандалът бил потушен. На излизане от сградата на училището е бил хвърлен камък и отново събралите се младежи започнали да викат и заплашват работниците.

Кавгата прераснала в сбиване, при което са пострадали двамата пловдивчани. Единият от тях - на 45 години, е бил ударен вероятно с брадва по главата и намушкан в гърдите - на път за болницата той е починал. Брат му, който е на 41 години, е настанен в болнично заведение с травма в главата от удар с тръба.

В селото незабавно са пристигнали полицаи от Районно управление "Полиция"-Труд и сектор "Специализирани полицейски сили". Като съпричастни към случилото се в ареста за 24 часа са задържани 12 души на възраст от 15 до 61 години. 

Споделяне

Още по темата

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?