Мъж е задържан заради безразборна стрелба в София

Изстрели по жилищна кооперация в "Лозенец" по чудо не раниха никого

Мъж е задържан заради безразборна стрелба в София

Мъж е задържан в София, след като открил безразборна стрелба по обяд в София, съобщи в сряда БНР.

Според първоначалната информация стрелецът е използвал законно притежавания си пистолет.

Той е произвел няколко изстрела около 13.40 часа на ул. "Цветна градина" в столичния кв. "Лозенец", като те са рикоширали във фасадата и прозорците на първия етаж от съседна жилищна кооперация.

За щастие при инцидента няма пострадали. В този момент в апартамента, по който е стреляно, са били мъж и жена. Семейството има малко дете, което обаче не е било в жилището по време на инцидента. По думите на съпругата в началото с мъжа ѝ дори не осъзнавали, че от улицата е стреляно с бойни патрони.

"Не го познавам (задържания - бел.ред.). Аз съм убедена, че са от заведението. Има двама вътре пияни. От снощи се пие тук и е стрелял, но аз не съм го видяла. Имаме малко дете, което, слава Богу, не беше вкъщи, но това е ужасно. Тук има няколко частни ясли. Минават и деца, минава и всичко и тук всички се страхуват да подадат изобщо сигнал срещу това заведение, защото вътре, доколкото разбрахме, не са случайни хора и се ползва като за частни партита. То не функционира като кафе", разказа пред БНР жената, чието име не се споменава.

За "буен купон" във въпросното заведение разказа и друг очевидец на стрелбата - Делчо Рашков, който в офис наблизо. Той също заяви пред медиите, че два от куршумите са пробили прозорците на апартамента на младото семейство.

"В момента виждам две дупки в стъклата им, не знам дали са били насочени нарочно или случайно, всичко останало е просто интерпретация", коментира Рашков пред Дарик радио.

Малко по-късно от МВР потвърдиха за случая, уточнявайки единствено, че "на място са установени група мъже, чиято съпричастност към стрелбата се изяснява". От пресцентъра на вътрешното министерство обаче не съобщават нито кой е задържан, нито какви са предполагаемите причини за стрелбата.

Споделяне

Още от България