Мъж и жена се самоубиха, като се хвърлиха от петия етаж на сграда в Смолян

Първо жената полетяла от петия етаж на сградата, а след това мъжът се хвърлил пред очите на полицията, като преди това изкрещял, че не е доволен от съдебната система, предаде БНР в петък. Двойното самоубийство е станало в четвъртък вечерта.

Той изтърпявал присъда в затворническото общежитие, а в четвъртък е бил в отпуск за 12 часа като версията е, че събирал документи за сключване на граждански брак с жената и евентуално припознаване на 10-месечното бебе, което беше открито в хотелската стая, съобщи на пресконференция директорът на полицията в Смолян комисар Кирил Хаджихристев:

След проведените допълнителни проверки се установява, че самоубилият се Младен, е осъден през 2004 г. на една година условно за блудство с непълнолетно момиче, а през 2011 година от Районния съд в Кърджали е осъден на две години и 6 месеца реално изтърпяване за изнасилване на момиче, ненавършило 16 години. Впоследствие се установи, че той със самоубилата се Гюлшен живеят на семейни начала.

Двамата загинали имат предишни бракове, мъжът има още 4 деца, а жената - едно дете. В деня на трагедията в хотелската стая беше открито 10-месечното им дете, което е настанено в дома в Широка Лъка.

Оттам поясниха за БНР: "Тъй като говорихме с дирекция "Социално подпомагане", ако заявят роднините на жената, говорим за най-близките хора - майка, баща, сестра, които са уведомени - те ако желаят, могат да подадат молба за осиновяване и отглеждане на детето, за което "Социално подпомагане" ще извърши съответните проверки дали те имат такава възможност. Ако откажат или нямат такава възможност, детето остава в Широка Лъка до 3-годишна възраст, след това по други домове".

Още снощи в районната прокуратура са образувани две досъдебни производства за самоубийство.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?