Мъж, издирван с европейска заповед за арест, е задържан в бургаска болница

Сн. БГНЕС

Мъж, издирван с европейска заповед за арест, е задържан от полицията, след като е потърсил медицинска помощ в бургаска клиника по кардиохирургия. Той се опитал да използва чужда самоличност за лечението си.

56-годишният Георги от град Мартен, Русенско, се опитал да се представи за брат си. При постъпването си в болницата заявил, че е забравил личната си карта, но и друг път се е лекувал тук. Проверката на медицинската документация е установила, че преди две години му е поставен байпас, предаде БНР. При извършената операция обаче лекарите не открили такъв, което ги усъмнило и те уведомили полицията. Оказало се, че той се е опитал да използва самоличността на 62-годишният си брат, който е бил на лечение в същата болница.

Мъжът е обявен за общодържавно издирване от август 2015-та година, когато след домашен отпуск от затвора в Белене, където е изтърпявал присъда за извършени измами, не се е завърнал. Операцията е минала успешно и след преценка на лекарите, че няма фактори, застрашаващи здравословното му състояние, Георги е преведен в Бургаския затвор.

Споделяне

Още от България