Мъж направи опит да се самозапали пред националното следствие

Мъж опита да се самозапали в четвъртък пред сградата на Националната следствена служба (НСлС), съобщиха от МВР.

Мъжът обявил, че смята да се самозапали в 14.00 часа в знак на протест срещу бездействието на полицията във Враца и съдебните органи по негови жалби.

В 13.50 часа А. М. е забелязан да се разхожда около входа на НСлС. Когато служителите се опитали да разговарят с него, той побягнал и запалил предварително напоените си с газ дрехи, но веднага е бил загасен с пожарогасител от охранител на НСлС. В това време са пристигнали пожарна кола и полицейски патрул, а мъжът веднага е откаран с линейка в институт "Пирогов". А. М. има изгаряния по краката, но няма пряка опасност за живота му.

Според съобщението на МВР пред полицейските служители след инцидента той е разказал, че се е самозапалил, защото протестира срещу отказа на врачанската полиция да приеме жалбата му срещу С.Л. от с. Лехчево, област Монтана, който го заплашвал с убийство. След проверка в полицията във Враца е установено, че такава жалба е подадена на 4 юни т. г., по нея е работено и точно днес А.М. е бил призован да даде показания и да бъде запознат с хода на проверката. Той обаче отказал да се яви с обяснението, че ще ходи в София да се самозапали.

А.М. е криминално проявен, рецидивист, многократно осъждан за кражби, продължава съобщението. Последната си присъда е излежал във Врачанския затвор, откъдето е освободен на 13 май 2009 г. По данни на психолога на затвора А.М. е с лабилна психика и е правил два опита за самоубийство, докато е изтърпявал наказанието си.

Споделяне

Още от България