Мъж от Бяла крил смъртта на майка си 3 години и прибирал пенсията й

Мъж от Бяла крил смъртта на майка си 3 години и прибирал пенсията й

Окръжната прокуратура в Русе води досъдебно производство за установяване причините за смъртта на жена от град Бяла, укривана в продължение на три години от сина ѝ. Това съобщиха от прокуратурата в четвъртък.

Към май 2015 г. жената била на 79 години. Досъдебното производство е образувано в резултат на разкритата измама.

51-годишният А. Д. укривал факта за смъртта на майка си, като целта му била да получава вместо нея пенсията ѝ. Пред служителите на НОИ и съседи той твърдял, че жената се лекува в Русе. Така по здравословни причини не можела да се явява сама да получава парите от пенсията си в брой.

 

При извършена проверка в жилището ѝ, след получаването на пенсията през този месец от сина ѝ, полицаите отрили останките от трупа на жената в къщата.

Мъжът е задържан за 72 часа в ареста. Той е обвинен от Районната прокуратура в Бяла за незаконно получените пари от пенсията. За престъплението се предвижда затвор от една до шест години.

 

В същото време Окръжната прокуратура в Русе е образувала досъдебно производство за установяване причините за смъртта на жената. Назначена е съдебно-медицинска експертиза. Разследването продължава, като е определен срок от два месеца.

Споделяне

Още от България