Мъж простреля жена в столичното метро и се самоуби

Той работил в охранителна фирма, каква е връзката между тях се установява

Мъж е прострелял жена във вагон на столичното метро и след това се е самоубил. Тежкият инцидент е станал в ранния следобед в сряда. Машинистът на метровлака е открил телата при обръщането на композицията на последната спирка от маршрута му – тази на летище "София", и е подал сигнала около 14.15 часа. Жената бе откарана в тежко състояние с четири огнестрелни рани в болницата "Света Анна", където бе оперирана в продължение на часове. Тя е настанена в реанимация, с опасност за живота.

Каква е причината за стрелбата засега не е ясно, тъй като няма преки свидетели на инцидента.


Сн. БГНЕС

Самоубилият се мъж е на 62 години и е работил в охранителна фирма. Жената е на 56 години, съобщиха по-късно на брифинг от МВР. Самоличността им не бе разкрита, но се посочи, че и двамата нямат криминални прояви. И двамата са живеели в София.

"По първоначални данни, в момента сме открили 5 проектила (куршума). Що се отнася до двете лица, за момента, по лични документи, сме установили самоличността, но няма да ви я кажа, защото имат близки - нека да дойдат да ги разпознаят, тъй като има и вероятност, хипотетично, да не са техни документите. Предстои да се установи дали някой от тях, имайки предвид посоката, в която се движат, е имал билет за терминал 2, дали някой е трябвало да пътува от тях двамата", каза градският прокурор Илияна Кирилова.


Прокурор Кирилова дава информация за инцидента, сн. БГНЕС

По думите ѝ тепърва се изясняват отношенията между мъжа и жената. "Евентуално би могло да се мисли, че става дума за някаква битова история", допълни тя. Разследващите изключват версията за терористичен акт.

На мястото на престъплението е открит законно притежавания "Макаров" на мъжа.

Предстои от камерите на метрото да се установи дали мъжът и жената са се качили от една и съща спирка и дали между тях е избухнал скандал.


Сн. БГНЕС

Простреляната жена бе настанена в бившата окръжна болница "Света Анна". Директорът на болницата д-р Славчо Близнаков съобщи, че тя е в изключително тежко състояние, в кома. "Интубирана е и настанена в противошокова зала, където са извършени реанимационни мероприятия, за да бъдат стабилизирани жизнените ѝ показатели, така че да може да бъде оперирана", съобщи той. Жената е с четири огнестрелни рани: черепно-мозъчна, две в областта на гърдите и една в корема. И двете рани в главата и корема са животозастрашаващи, каза Близнаков. Малко преди 19 часа операциите са приключили, съобщиха от здравното заведение. Жената остана в критично състояние в реанимацията.

На мястото на инцидента продължава да има засилено полицейско присъствие.

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова посочи във фейсбук, че поради инцидента метрото се движи до метростанция "Искърско шосе". Осигурени били заместващи автобуси, които се движат по маршрута на метрото в спрения участък.

Пред Mediapool Стоян Братоев уточни, че от станция "Искърско шосе" пътниците се извозват с автобус 84 до летището.

Споделяне

Още от България

Какво трябва да се направи, за да се ваксинират повече хора?