Мъж разстреля детето и жена си и се самоуби пред полицаи в Горна Оряховица

28-годишен мъж от Горна Оряховица тази сутрин разстреля 5-годишната си дъщеря и съпругата си и по-късно се самоуби пред очите на полицаите, пристигнали на мястото на престъплението, съобщи МВР.

Трагедията се разиграла около 6 ч. тази сутрин в дома на семейството на ул. "Дружба"7 в кв."Пролет". Безработният Валентин Атанасов застрелял с пистолет "Макаров" 5-годишната си дъщеря Памела, вероятно докато е спяла, и 25-годишната си съпруга Христина. След това убиецът позвънил на вратата на съседния апартамент и помолил съседа си да се обади в полицията. Облян в кръв, Валентин се обърнал към съседа си с думите "Не се страхувай, няма да те убивам".

Съседът сигнализирал за престъплението в полицейското управление в Горна Оряховица около 6.30 ч. и два патрула веднага се отправили към местопрестъплението. Валентин отворил вратата и посрещнал полицаите с насочен към слепоочието си пистолет. Веднага последвал изстрел и той се свлякъл пред униформените, зад входната врата на апартамента.

При огледа на жилището полицаите намерили в хола трупа на съпругата, която била простреляна с два изстрела. В детското креватче лежало и убитото дете.

В хода на досегашното разследване е установено, че 9-милиметровия пистолет "Макаров" е законно притежание на Александър Велчев, баща на съпругата на убиеца. Той е бивш военен, който сега работел в отдел "Аварийно-спасителни дейности" на Гражданска защита в Горна Оряховица. Живеел със семейството на дъщеря си, но миналата нощ отсъствал от града. Пред полицейски служители днес той обяснил, че съхранявал оръжието си в метална каса в жилището, но не знае как зет му го е взел от там.

По полицейски данни убиецът не е регистриран за криминални престъпления. И той, както и неговата съпруга били безработни. Следствието изяснява мотивите на престъплението.

В разстояние на няколко месеца това е вторият подобен инцидент, регистриран във Великотърновска област, съобщи БТА. На 2 октомври 2002 г. във Велико Търново 32-годишният Цветан Радев застреля бившата си приятелка Мима Маринова и 7-годишната ѝ дъщеря Елизабет, след което се самоуби при опит да бъде задържан от полицаите. Криминалистите изясниха, че това престъпление е извършено от ревност.

Още от България

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: