Мъж се опита да атакува с нож полицейски участък в Каталуния и бе прострелян

Мъж се опита да атакува с нож полицейски участък в Каталуния и бе прострелян

Испанската полиция простреля мъж, който въоръжен с нож, се опита да нападне служители на полицейски участък на регионалните сили на реда в областта Каталуния, предадоха световните агенции.

Мъжът влязъл въоръжен в участъка в град Корнела в провинция Барселона малко преди 4 ч. по Гринуич с намерението да атакува полицаите. Тогава той бил прострелян и починал.

Според комисар Рафел Кореа от барселонската полиция преди нападението вратата на участъка била заключена. Мъжът многократно звънял на звънеца, настоявайки да го пуснат, и говорил с полицаите по интеркома. След като те решили да отворят, той извадил голям нож и се нахвърлил върху тях.

Държавната телевизия Ер Те Ве Е съобщи, че нападателят е 29-годишен алжирец с испански документи за самоличност, живеещ в Корнеля.

Според испански медии, влизайки в сградата на участъка, мъжът извикал "Аллах е велик". Служителят, който се намирал в приемната, открил огън. До пристигането на медиците нападателят починал. Няма пострадали полицаи.

На 17 август Барселона отбеляза първата годишнина от ислямисткото нападение, при което млад мъж връхлетя с ван пешеходците на оживен централен булевард, уби 14 и рани над 100 души - най-тежкото подобно нападение в Испания от повече от 10 години. След днешния инцидент испанските власти са повишили сигурността в полицейските участъци в областта.

Споделяне

Още от Европа