Мъж се опита да отвлече самолет, пътуващ за Дубай

Снимка: Архив

Всички пътници на самолета на бангладешката авиокомпания "Биман", пътуващ за Дубай, са невредими, след като един от пътниците направи опит да отвлече машината, съобщава АФП като се позовава на изявление на Националната служба за гражданска авиация в Дака.

"Всички 150 пътници на борда с невредими", заяви Наийн Хасан, вицемаршал на полет BG147, който излетял от столицата Дака към Обединените арабски емирства. Мотивите на нападателя, който е задържан, се изясняват.

"Към момента подозираме, че той е психически нестабилен. Заяви, че има бомба, но такава не беше открита", заяви Хасан, малко след като самолетът кацна аварийно на летище "Читагонг" в югоизточната част на Бангладеш, където пътниците са били евакуирани.

Впоследствие бе съобщено, че мъжът е задържан, съобщи Асошиейтед прес. Никой не е пострадал при инцидента, заради който самолетът, излетял от Читагонг за Дубай, се върнал на летището. Мофидур Рахман, висш командир от военновъздушните сили, заяви на пресконференция, че заподозреният, когото нарече "терорист", е гражданин на Бангладеш, че е арестуван и разпитван. Повече подробности не бяха съобщени.

Представител на бангладешките власти каза за АП, че мъжът е бил ранен, когато командоси открили огън срещу него. Не е ясно при какви обстоятелства се е стигнало до стрелба, отбелязва агенцията.

Споделяне

Още от Свят