Мъж се опита да прегази с автомобил група френски военни

Мъж се опита да прегази с автомобил група френски военни

Мъж се опита да прегази с колата си военни, тичащи в близост до казармата в селището Варс-Алиер-е-Рисе, Централна Франция. Няма пострадали, предаде Франс прес, като се позова на добре осведомени източници.

Мъжът се е опитал да блъсне военните от 93-и артилерийски полк към 8.45 ч. (9.45 ч. българско време).

След опита нападателят е отправил обиди и избягал. Създаден е екип за откриването на беглеца, чиито мотиви са неизвестни.

По-късно мъж, заподозрян в опит да блъсне с кола тази сутрин група френски военни в Югоизточна Франция, бе арестуван в Гренобъл, предаде Франс прес.

Френската полиция съобщи в Туитър, че мъжът е задържан в Гренобъл, недалеч от мястото на опита за нападение в подножието на френските Алпи. Той бил заловен в жилището си.

По случая е арестувана и една жена, съобщи Асошиейтед прес, като се позовава на полицейски източник, пожелал да остане анонимен. Жената била задържана в Еширол, предградие на Гренобъл. Тя е собственик на колата, използвана на неуспешната атака срещу френски военни. Сега двамата арестувани са разпитвани.

Заподозреният за нападението първо се отправил с колата към казарма във Варс-Алиер-Рисе, в югоизточния район Изер. През прозореца на колата той започнал да отправя смъртни заплахи към група военни. По-късно пак се върнал там и се опитал да прегази с колата няколко войници, но те успели да се отдръпнат навреме. Нападателят избягал. Последвало кратко преследване и той бил арестуван в Гренобъл заради заплахи и опит за нападение на военни.

Споделяне

Още от Европа