Мъж се удави на плаж Силистар край Синеморец

Сн. БГНЕС

Мъж на около 60 г. се удави на плаж Силистар в Синеморец. Инцидентът стана около 11 ч. днес, предаде БГНЕС в събота. Към 16 часа тялото на удавения продължаваше да е на плажа, съобщава агенцията.

Спасителни екипи след това започнаха спасителна акция, тъй като в морето имаше още един човек. Водолази пристигнаха след 13 ч. По-късно обаче те прекратиха издирването,  понеже морето е много бурно.

Шест-седем медици, които са дошли на почивка на този плаж, са оказали първа помощ на удавения в продължение на около 40 минути, но въпреки усилията им мъжът е починал.

Сред медиците имаше лекар от панагюрската болница, ВМА, болница "Св. Иван Рилски", болница "Лозенец". Лекарите коментираха, че ако в Синеморец е имало болница, човекът щеше да бъде жив. Линейка пристигна 30 минути след подаване на сигнала за инцидента.

Плажът е даден на концесия. За посещението му се събира такса за паркинг, но няма спасител в съботния ден. Днес на плажа там има десетки семейства с деца. Морето е бурно и има мъртво вълнение. Последно в петък е имало спасител до 18 ч., предава БГНЕС.

Споделяне

Още от България