Мъж стреля от балкона си в Екатеринбург, бил силно пиян

Мъж стреля от балкона си в Екатеринбург, бил силно пиян

Мъж откри стрелба по хора в руския град Екатеринбург, предаде ТАСС. Според източници мъжът е произвел поне 10 изстрела. Съобщава се за ранено дете и за пострадал служител на Националната гвардия на Русия. По предварителни данни стрелецът е бивш полицай.

Руският Следствен комитет повдигна обвинение срещу 48-годишния стрелец, който е жител на град Екатеринбург. Заподозреният е обвинен в опит за убийство на две или повече лица и в посегателство на живота на служител от правоохранителен орган.

Обвиняемият не можа да обясни на разпит защо е задържан, посочва агенцията въз основа на видеозапис, разпространен от следствието днес.

Запитан от следователя може ли да поясни защо са го задържали, мъжът казва: "Няма да поясня". Признава обаче, че е стрелял от балкона си. По данни на следствието в този момент е бил силно пиян.

Днес руски съд ще постанови за него мярка за неотклонение. Според източник от органите на реда следствието ще иска да бъде поставен под стража.

При задържането му от сили за бързо реагиране обвиняемият започнал да стреля и по тях. Дал най-малко 10 изстрела, но никой от бойците не пострадал. По предварителни данни заподозреният, бивш служител на реда и ветеран от въоръжени конфликти, е произвел общо няколко десетки изстрела. Това заяви днес пред Интерфакс Валерий Горелих, шеф на пресслужбата на регионалната полиция.

По думите му на местопроизшествието и в околностите са открити над 70 гилзи. От апартамента са конфискувани още карабина "Вепър", 78 патрона калибър 7,62 мм, пневматична пушка и празни бутилки от алкохол.

Раненото момиче е оперирано и лежи в реанимация в тежко състояние. Раненият боец от Росгвардия е получил медицинска помощ и е изпратен вкъщи.

Споделяне

Още от Свят

Нужно ли е писмено споразумение за новото правителство?