Мъж взе трима заложници в кметството на баварския град Инголщат

Мъж взе трима заложници в кметството на баварския град Инголщат

Мъж е взел за заложници трима души в кметството на баварския град Инголщат, предадоха осведомителните агенции в понеделник.

Полицейски говорител казал, че не е ясно какви са исканията на похитителя. Полицията е установила контакт с него по телефона. Предполага се, че той има ръчно огнестрелно оръжие - револвер или пистолет. не е ясно дали оръжието е истинско или бутафорно. Кметството е евакуирано, а районът е отцепен.

Един от заложниците бе заместник-кметът Сеп Мислбек. Кметът Алфред Леман не се е намирал в сградата.

По-късно Сеп Мислбек бе освободен от въоръжения похитител. Няма информация за другите двама заложници, за които се смята, че са служител от рецепцията и чиновник.

Смята се, че въоръженият похитител е избягал от психиатрична клиника, в която е бил въдворен по силата на присъда за тормоз. През юли 24-годишният заподозрян без постоянно местоживеене е бил осъден на една година и осем месеца пробация, тъй като дълго преследвал 25-годишна служителка от кметството и заплашвал други служители.

След произнасянето на присъдата, той е бил подложен на психиатрично лечение. Било му е забранено да посещава и двете сгради на кметството. 25-годишната служителка вероятно е сред двамата останали заложници.

Подготвя се акция на специални части

Заради инцидента в Инголщат планираният за по-късно в понеделник предизборен митинг в града с участието на германския канцлер Ангела Меркел бе отменен. Митингът трябваше да се състои на площада пред кметството, който сега е напълно отцепен от полицията. В проявата трябваше да участва и премиерът на Бавария Хорст Зеехофер.

В Германия на 22 септември ще се състоят федерални парламентарни избори, а баварците ще гласуват за провинциален парламент седмица по-рано. Не е установена обаче връзка между предизборните мероприятия и инцидента с вземането на заложници.

Инголщат е град с население от 125 000 души, най-известен като централата на автомобилостроителя Ауди и мястото, където през 1776 г. е учредено тайното общество на Илюминатите, отбелязва ДПА.

Споделяне

Още от Свят