Мъж взе заложници в американска банка, простреля 2-ма от тях, и бе убит

Поредна трагедия се разигра в САЩ, след като мъж взе трима заложници в банка в Сейнт Джоузеф, щата Луизиана, освободи един от тях, а накрая бе застрелян от полицията.

По време на преговорите с полицията похитителят, идентифициран като Фуейд Абдо Ахмед и за който се предполага, че е на двайсетина години, е заплашил да убие заложниците.

Полицията влезе в сградата в полунощ. Тогава нападателят стреля по двамата останали там заложници и полицията го уби. Заложниците са простреляни в горната част на тялото и откарани в критично състояние в болница. Полицейският представител поясни, че двамата заложници са били простреляни с пистолет, но допълни, че похитителят е имал и пушка. По-късно стана ясно, че един от ранените заложници е починал.

Трагедията се разигра в клон на Тензас Стейт Банк. Заложниците бяха две жени и един мъж. Една от жените беше освободена.

Според представител на полицията става дума не за банков обир, а за планирана атака. По време на преговорите нападателят е казал, че чува гласове и е бесен на хората, които са се отнесли подло към него.

Ахмед е роден в Калифорния в семейството на йеменеци. Полицията посочи, че няма индикации, че нападението му има нещо общо с неотдавнашните заплахи за сигурността на САЩ, принудили Вашингтон да затвори редица посолства в Близкия изток, в това число и в Йемен.

Споделяне

Още от Свят

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?