Мъж загина на пистата на московското летище Шереметиево, блъснат от излитащ самолет

Мъж загина на пистата на московското летище Шереметиево, блъснат от излитащ самолет

Самолет, излитащ от летище Шереметиево по маршрут Москва-Атина, при рулиране на пистата тази вечер блъсна мъж, който загина, съобщи представител на летището, цитиран от ТАСС.

Екипажът съобщил за сблъсък с неизвестен предмет и след оглед на територията било открито тяло на мъж, облекло и други лични вещи. На мястото на инцидента били извикани екипи на "Спешна помощ", транспортна полиция и службата на авиационна безопасност.

Мъжът, загинал снощи на московското летище Шереметиево, е гражданин на Армения, роден през 1993 г., съобщи арменското посолство в Москва, цитирано от Франс прес.
Според източник на Интерфакс от летището името на убития младеж е Алберт Епремян, информират руски медии.

Една от стойките на самолетния колесник е ранила смъртоносно 25-годишния младеж, посочва в Туитър руското федерално следствие. Екипажът съобщил за сблъсък с неизвестен предмет и след оглед на територията било открито тяло на мъж, облекло и други лични вещи, информира ТАСС.

Пътническият Боинг-737 на руската компания Аерофлот, излетял около 20.00 ч. местно време (17.00 по Гринуич), е продължил полета си за Атина. Аерофлот е съобщил за закъснели полети поради "затварянето" на една от пистите в Шереметиево.

Източникът на Интерфакс уточнява, че загиналият е бил депортиран от Мадрид и е пътувал за Армения с прекачване в Москва. По време на полета за Русия е предизвикал скандал на борда и екипажът е бил принуден да извика служители на реда при кацащия самолет. Те го ескортирали до изхода за автобусите. По данни от камерите той е минал през портала за пътници, но вместо да се качи в автобуса за самолета, е тръгнал към пистите.

Руските сили на реда не обясняват как убитият е попаднал на една от пистите на най-прочутия въздушен хъб в Русия, отбелязва Франс прес. Според Интерфакс след кацането на боинга атинските летищни служби и полицията са открили "дупки" по самолетния корпус.

Споделяне

Още от Свят