Мъж загина при верижна катастрофа с трамваи

Сн. БГНЕС

Мъж на 30 години е загинал при верижна катастрофа с четири трамвая, а други десет души са били ранени, съобщиха от МВР.

Инцидентът е станал в столичния квартал "Дружба" малко преди обяд в четвъртък.

Трите мотриси са се ударили на бул. "Искърско шосе" след спирката на трамвай 20.

Според първоначалната информация мъжът е бил ударен, докато е пресичал трамвайните линии, гледайки телефона си.

Останалите десетима ранени са били откарани в болница. Двама от тях са настанени в болница "Св. Анна" - ватманка и един от пътниците. Те са без опасност за живота, казаха от лечебното заведение.


Сн. БГНЕС

Заради катастрофата движението на трамваи в участъка беше спряно за часове. В отсечката между гара Искър и кв. "Гео Милев" бяха пуснати автобуси.

На мястото имаше екипи на МВР. По случая е започнало разследване.

Според инж. Иво Иванов, зам.-директор на "Столичен електротранспорт", инцидентът е станал, след като един трамвай аварира, ватманът слиза от него, за да провери какво става, а отзад на опашката се нареждат още две мотриси, които няма как да преминат. Част от пътниците слизат. Загиналият мъж е сред тях. Той тръгва да пресича релсите между втория и третия трамвай. В този момент четвърта мотриса приближива към първите три. Ватманът не успява да я спре навреме и се удря в третия трамвай и така предизвиква верижна катастрофа, в която при сблъсъка загива и 30-годишният мъж.


Сн. БГНЕС

При инцидента е пострадала и ватманката на последната мотриса. Иванов добави, че тя има 31 години трудов стаж и е изключително опитна. Той уточни още, че тя е почивала на 18 и 19 януари, и че все още не се знае какво е довело до удара в предните трамваи.

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?