Мъж закла двете си деца и запали къща с хората в нея

Мъж закла двете си деца и запали къща с хората в нея

30-годишен мъж закла в сряда вечерта двете си момчета на 8 и на 5 години и запали къща с хората в нея в село Осиково, община Гърмен. Вследствие на палежа още петима души са обгорени с опасност за живота. Най-тежко е състоянието на майката на децата - 30-годишната Биляна, която е с 85% дълбоки изгаряния.

Убиецът Манчо Панюков избяга от местопрестъплението и бе издирван от полицията и голям отряд доброволци близо 20 часа в околностите. Органите на реда блокираха всички пътища в района, предупредени бяха граничните власти, че мъжът може да се опита да мине границата.

Панюков бе открит в четвъртък следобед в стара къща в покрайнините на съседното село Скребатно. След залавянето той е направил веднага пълни самопризнания. Арестът е първоначално за 72 часа, но прокуратурата ще поиска от съда да му наложи постоянно задържане.

Трагедията се разиграла около 21 часа снощи, когато в районното управление в Гоце Делчев е получен сигнал, че гори къща в село Осиково. Пристигналата пожарна кола угасила огъня, а от пламъците са извадени петима души – двама мъже и три жени.

Къщата, която Панюков подпалил, е била на родителите на жена му. Очевидци разказват, че в сряда вечерта, преди да извърши убийствата, Манчо пил в местната механа.

След това излязъл оттам, извел двете си деца Еди и Иво от заведението, в което играели компютърни игри, и ги е закарал до къщата заедно с две туби бензин. Когато започнал да пали къщата, първо започнали да бягат децата, но мъжът хванал малкото дете, ударил го с бетонна плоча, след което го заклал. По-голямото дете успяло да избяга чак до центъра на селото, но Панюков го настигнал и буквално му отрязал главата.

Оръжието на убийството е нож за колене на животни, който ден по-рано Панюков поискал от свой съсед, обяснявайки му, че ще коли агне.

Според хора от селото трагедията е била предшествана от семеен скандал, при който жена му обявила, че го напуска.

Панюков не е регистриран в психодиспансер и няма прояви, които да говорят за негова психическа неустойчивост. Близки, съседи и хора от селото обаче коментираха, че на няколко пъти той е проявявал агресия. Преди около месец е пребил много тежко баща си, който е бил в болница със 7 шева на главата. Посегнал е и на свой съсед, на когото е отрязал пръст с моторна резачка заради битов скандал.

Драмата потресе жителите на Осиково, които не могат да дойдат на себе си от случилото се. Ще бъдат изпратени психолози, за да помогнат на хората да преодолеят шока.

Споделяне

Още от България