Мъж застреля двама души в храм на руския остров Сахалин

Мъж откри стрелба в катедралния храм на руския далекоизточен град Южносахалинск и уби монахиня и един от енориашите. Шестима души са ранени, съобщи на своя сайт местната православна епархия, цитирана от РИА Новости и Интерфакс.

Около 14.00 ч. местно време (05.00 ч. българско) мъжът, въоръжен с пушка, нахлул в църквата "Възкресение Христово" и започнал да стреля напосоки. Сестра Людмила - служителка в храма, починала на място, както и човек от енорията с неизяснена засега самоличност.

Представител на градската полиция потвърди информацията.

Стрелецът е задържан на местопрестъплението; там вече работи следствено-оперативен екип, посочва РИА Новости.

Шестимата други пострадали са откарани в болница с рани по краката; опасност за живота им няма, уточни архиепископ Тихон, предстоятел на Южносахалинската и Курилска епархия. Днес в долната зала на храма ще бъде отслужен молебен за жертвите и ранените, а горната предстои да бъде осветена наново, тъй като в храма е била пролята кръв, посочи той.

Задържаният, роден през 1989 г., работи като гард в една от градските охранителни фирми. Срещу него е образувано наказателно дело за убийство на две и повече лица, съобщи за Интерфакс областното следствие.

Споделяне

Още от Свят