Софийският градски съд реши:

Мъжът, бутнал жена пред мотриса на метрото, влиза в психиатрия

Снимка: БГНЕС

32-годишният Асен Цолов, който бе задържан навръх Коледа, след като бутна 48-годишна жена пред мотриса на метрото на станция "Люлин" в София, влиза за 30 дни в психиатрична клиника в Ловеч.

Там трябва да бъде изяснено състоянието му и най-вече – дали изобщо може да носи наказателна отговорност, реши в петък Софийският градски съд (СГС).

По време на заседанието на магистратите стана ясно, че преди ден майката на обвинения в опит за убийство Цолов е предоставила пред МВР документ, доказващ психическо заболяване на сина ѝ.

Инцидентът стана привечер на 25 декември, когато пострадала жена по чудо оцеля, след като падна на релсите в момент, когато на станцията пристига мотриса от метрото. Машинистът обаче успя да спре аварийно без да прегази жената.

Асен Цолов пък бе задържан веднага с помощта на очевидец, който го спъна, за да може патрулиращ наблизо полицай да го заключи. Впоследствие униформеният разказа пред бТВ, че 32-годишният мъж е бил видимо неадекватен и не е могъл да обясни защо е бутнал жената на релсите. Предполага се, че се е опитал да издърпа чантата ѝ.

48-годишната Анета бе настанена в"Пирогов", където ще остане още около две седмици. Тя ще се възстановява от счупване на таза и малък вътрешен кръвоизлив. Счупването на таза, което е получила пациентката, не е тежко и няма да доведа до инвалидност, каза преди ден доц. д-р Васил Цанов, ръководител на втора травматологична клиника.

По неговите думи, няма нужда от оперативна намеса. Счупване на напречен израстък на четвъртия ломбален прешлен, получило се при силно извиване на мускулатурата. Тези счупвания са сравнително леки, има нужда известен покой, защото са свързани с много болка, уточни лекарят.

Психологическото състояние на жената е много добро и няма нужда от професионална помощ. "Ако ѝ препоръчаме сега, че трябва да се обърне към психолог, ще ѝ нанесем по-голяма травма, психическа. Жената е съвсем спокойна, няма някакви проблеми и притеснения", категоричен бе доц. Цанов, цитиран от БГНЕС

Съпругът на пострадалата в метрото пациентка също е пациент на "Пирогов" и е настанен в кардиологична клиника, съобщи доц. д-р Мария Миланова, началник на клиниката по спешна кардиология. Той е имал виене на свят и преходен епизод на загуба на съзнание, с високо кръвно налягане.

Споделяне

Още от България