Мъжът, ликвидирал Бин Ладен, издава мемоари

Осама бин Ладен
Бившият американски морски пехотинец, който твърди, че е ликвидирал Осама бин Ладен при американската специална операция в Аботабад в Пакистан през май 2011 г., ще издава мемоари, съобщи Асошиейтед прес.
 
Книгата на бившия морски тюлен Робърт О'Нийл ще се появи на пазара на 25 април. На английски е озаглавена "The operator" и ще бъде издадена от издателство Скрайбнър. В нея ще бъде описана кариерата на бившия морски пехотинец, включваща 400 специални мисии, в това число и операцията за ликвидиране на лидера на Ал Каида. Бившият морски тюлен твърди, че в мемоарите си ще представи човешката страна на битките, които е водил по света в името на страната си.
 
О'Нийл каза през 2014 г., че той е убил Осама бин Ланен в операцията. Правителството нито потвърди, нито оспори това. О'Нийл е носител на редица награди.
 
Друг бивш морски тюлен - Матю Бисонет, който също участва в операцията в Аботабад, издаде книга през 2012 г., озаглавена "Един нелек ден", под псевдонима Марк Оуън. В нея той описва операцията по ликвидирането на Бин Ладен, но не казва името на онзи, който го е прострелял фатално.
Споделяне

Още от Свят

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?