Мъжът в Пловдив е убил семейството си и се е самоубил с незконно оръжие

Мъжът в Пловдив е убил семейството си и се е самоубил с незконно оръжие

Нерегистриран стар армейски пистолет „Валтер П38” е оръжието, с което шофьорът Благой Сапунджиев е убил в понеделник жена си и детето си в дома им и след това отнел собствения си живот. Това стана ясно от думите на старши комисар Христо Разсолков, шеф на полицията в Пловдив.

Мъжът не е имал друго оръжие на свое име, чисто е и неговото криминално достие.

Според първоначалната информация, съпруг е застрелял жена си Йорданка, а после и 5-годишната им дъщеря Петя. Кървавата трагедия се е разиграла в жилищната кооперация на пловдивската улица "Асен Христофоров".

Пред бТВ Разсолков посочи, че на този етап няма доказателства, които да подкрепят версията, че дългове стоят в основата на трагедията. "Няма установени задължения към банкови институции и физически лица”, подчерта той.

По думите му няма и информация, че съпругата на Сапунджиев е била обект на заплахи: "Няма данни да е имало битови скандали, няма данни за употреба на алкохол или наркотични вещества”.

В същото време Разсолков посочи, че младото семейство е било разделено от известно време, като мъжът е живеел при родителите си и често е посещавал адреса.

"Понякога ревността е много лош съветник на човека, може да го накара да е ужасно жесток в своите действия”, коментира психиатърът д-р Веселин Герев. По думите му побъркването от ревност може да дойде след една-единствена искра.

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?