Мъжете влизат в художествената гимнастика

Мъжете влизат в художествената гимнастика

Появяването на мъже в художествената гимнастика е възможно след смяната на ръководството на Международната федерация по гимнастика (FIG), заяви председателят на техническия комитет на FIG Наталия Кузмина.

По-рано шефът на FIG Бруно Гранди, отговаряйки на въпрос за възможността мъже да участват в този спорт, заяви, че той е за запазването на традицията в художествената гимнастика. Гранди обаче ще напусне този пост след края на сегашния олимпийски цикъл.

"Надявам се това да стане възможно с новото ръководство. Защото желанието ни е да направим състезанието още по-зрелищно. За да останем в олимпийската програма, ние трябва да непрекъснато да вървим напред, да изненадваме с нещо. Защото има много конкуренти, които искат да станат олимпийски спортове", заяви Кузмина пред агенция "Р-Спорт".

Според нея появата на мъже в художествената гимнастика ще бъде изключително интересна,  защото е наблюдавала мъжкия отбор на Япония, който изпълнил зрелищно съчетание. Друг пример, който привежда Кузмина, е състезанията по художествена гимнастика за младежи, които организира Италия.

Споделяне

Още от Спорт

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?