МБМД: Румен Рашев взема трети мандат във Велико Търново след балотаж

Досегашният кмет на Велико Търново Румен Рашев, който се кандидатира като независим за трети мандат, е фаворит на местните избори, но след балотаж, показва проучване на агенция МВМД, цитирано в понеделник от БТА.

Изследването е направено между 5 и 10 октомври, като са били интервюирани 504 пълнолетни жители на общината.

Ако изборите бяха в края на тази седмица, 27.5% от анкетираните биха подкрепили сегашния кмет Румен Рашев за трети негов мандат, 11.5% кандидата на ГЕРБ Цветан Цветанов, а 10.2% - кандидата на БСП д-р Иван Манчев.

Същевременно листите с кандидати за общински съветници от БСП и ГЕРБ получават почти равни проценти на подкрепа - 13.1 и 13.4%. За листата на СДС биха гласували 7.7% от избирателите, за ВМРО - БНД - 6.8%, за НДСВ - 4.4%.

При възможен балотаж анкетираните отдават предпочитания към Румен Рашев, ако той се изправи срещу кандидата на ГЕРБ или на БСП.

Близо 31% от анкетираните оценяват социално-икономическата обстановка в общината като по-скоро добра, а 24% смятат, че областният център се развива в положителна посока.

Въпреки че според проучването 53.3% от анкетираните са заявили, че ще гласуват, от МBMD прогнозират, че избирателната активност на местния вот във Велико Търново ще бъде между 40 и 45%.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?