Мечка нападна и рани ловец в Стара планина

Мечка нападна и рани ловец в Стара планина

Мечка е нападнала и ранила ловец в Стара планина. 47-годишният мъж е настанен с тежки наранявания в болницата в Стара Загора, съобщи местната телевизия presstv.

Инцидентът е станал около обяд в неделя.

Ловецът от Казанлък е дебнел на пусия над село Търничени, община Павел баня, за появата на подгонени от колегите му диви прасета. Той е бил въоръжен с карабина.

В един момент огромна мечка атакува мъжа. Животното се изправило на задни лапи и събаря ловеца на земята.

Мечката е нахапала мъжа по рамото, слабините и бедрата. Зъбите на животното са минали на сантиметър от бедрената артерия на ловеца.

След като мечката нахапала мъжа, го оставила и избягала.

Въпреки тежките травми пострадалият успял да подаде сигнал на телефон 112, а след това и да се обади на организатора на ловния излет.

Час по-късно мъжът е транспортиран в болница в Стара Загора, където е подложен на няколко хирургически интервенции.

Според лекарите на този етап няма пряка опасност за живота на пострадалия.

От ловното дружество "Сокол" в Казанлък, където членува 47-годишния ловец казаха, че това е пореден случай мечка да излезе срещу ловци в региона. Ловната дружинка на няколко пъти е отправяла искания за отстрел на мечки, но не получили разрешения.

Кметът на Търничени Ахмед Ходжа припомни, че преди три, четири години е имало идентичен случай на нахапан от мечка ловец в землището. Тогава обаче разрешили отстрела на хищника.

Колеги на пострадалия смятат, че животното е било подплашено от лая на кучетата. Заради топлото за сезона време мечките в Балкана още не били заспали зимен сън.

Споделяне

Още по темата

Още от България