Медицинският надзор с нов директор

Медицинският надзор с нов директор

Мегаагенцията "Медицински надзор", в която е съсредоточен целият контрол над здравната система, е с нов изпълнителен директор. Това е д-р Георги Деянов, който има опит в Агенцията по трансплантациите, Фонда за лечение на деца и на други нива в здравния сектор. Директорският пост в медицинския надзор беше овакантен миналия месец, след като бившият началник Росен Иванов беше отстранен след одитен доклад с нарушения в агенцията.

Решението на здравния министър Костадин Ангелов да назначи Деянов за директор на медицинския надзор е продиктувано от дългогодишната професионална дейност на Деянов в областта на донорството и трансплантацията, както и от професионалния му опит като инспектор в "Медицински одит" - предшественика на агенция "Медицински надзор", обясинха от МЗ.

Д-р Деянов е завършил Медицинска академия – София. Има придобита специалност по УНГ болести. През 2010 г. завършва здравен мениджмънт в МУ – София.

От 1989 г. до 1991 г. е работил в общинската болница в Елена. В периода от 1991 г. до 1993 г. е лекар в Студентска поликлиника – София. От 1993 г. до 2001 г. е лекар в болница "Царица Йоанна" – София.

От 2001 г. д-р Деянов е началник на отдел "Донорство" в Националния център за управление на трансплантацията, който впоследствие става Изпълнителна агенция по трансплантация. В продължение на шест години – от 2004 г. до 2010 г. ръководи дирекцията, отговаряща за координирането на процесите по донорство и трансплантация в ИАТ.

До 2013 г. е управител на "Медицински център – НКБ". До 2015 г. е заемал длъжността главен инспектор в Изпълнителна агенция "Медицински одит". Работил е близо три години в Център "Фонд за лечение на деца", като около половин година е оглавявал Фонда. Последно д-р Деянов е ръководил екип в Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените продукти.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?