Медицинският одит с нов директор

Здравният министър Десислава Атанасова назначи нов директор на изпълнителната агенция “Медицински одит”. Това е д-р Светлозара Илиева, която досега е заемала длъжността директор на дирекция “Контрол на снабдяването и потреблението на лекарствените продукти в лечебните заведения” в агенцията.

Директорският пост в добилата известност като “медицинска полиция“ агенция бе овакантен през януари, след като бившият здравен министър Стефан Константинов уволни шефката на одита Златица Петрова. Това негово действие срещна сериозен отпор от страна на депутатите от всички политически сили, включително и от парламентарната група на ГЕРБ, които се обявиха в защита на Петрова.

Тогава се заговори и за отнемане на контрола над здравния министър над одитната агенция като тя се превърне в независим орган към Министерския съвет. Със смяната на Константинов тази тема остана на заден план, а новият министър Десислава Атанасова коментира преди две седмици, че ще се помисли за привличане на повече експерти в агенцията.

Новият директор на одита Светлозара Илиева е завършила медицина в Медицинския университет в София, работила е като лекар-ординатор в Четвърта МБАЛ – София и като асистент в УМБАЛ “Царица Йоанна”. Има две специалности – по вътрешни болести и болести на обмяната, както и завършена магистратура по “Здравен мениджмънт”.

Специализирала е в Полша и Русия. В периода 2001-2010 г. е работила в НЗОК последователно като главен експерт в дирекция "Медицински дейности” и началник-отдел в дирекция “Договаряне, методология и контрол на извънболничната медицинска помощ”.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?