Медицинският университет в Пловдив инвестира 6 млн. в нов учебен корпус

Медицинският университет в Пловдив инвестира 6 млн. в нов учебен корпус

Медицинският университет в Пловдив инвестира 6 милиона лева от бюджета си за изграждането на нов учебен корпус. След построяването му висшето училище предвижда да увеличи приема на студенти, съобщи БНР.

Новата 6 етажна сградата ще разполага със съвременно оборудвани лаборатории и учебни зали. Там ще бъдат преместени теоретичните катедри по биология, химия и физика, заяви ректорът на висшето училище проф. Стефан Костянев. Той съобщи, че се очаква строителството да приключи през септември 2020 година, което предполага и приемът да се промени за следващата учебна година.

"Ще увеличим бройката, най-вече за чуждестранните студенти, защото интересът е много голям. Най-голям е интересът от Великобритания, Германия, Италия, Гърция“, каза той.

Качественото обучение и добрата база мотивират чуждестранните студенти да кандидатстват при нас, каза още проф. Костянев. По думите му определяща за тях е и възможността за ранна практика.

"Докато в западните страни студентът няма никаква възможност да контактува с пациента – едва когато вземе дипломата, той тогава за първи път се сблъсква с истинския пациент. При нас и медиците, и стоматолозите още в 3-ти курс контактуват с пациенти“, каза Костянев.

Споделяне

Още от България