Медсестра от Милано трогна света: "Уморена съм, но си обичам работата"

Сн. Инстаграм

Медицинската сестра от Милано Алесия Бонари предизвика възхищение по целия свят, след като разказа в Инстаграм калко горда се чувства от работата си в битката с коронавируса, независимо от всички трудности.

Постингът, придружен със снимка на лицето ѝ, ожулено от носенето на предпазни маски, до момента е харесан от над 740 000 потребители в социалната мрежа, предаде Би Би Си.

"Страхувам се да ходя на работа. Страхувам се, че маската може да не прилепне добре на лицето ми или че може случайно да се докосна със замърсени ръкавици, или че стъклата (на очилата) не покриват изцяло очите ми и нещо може да се случи.

"Физически съм изморена, защото защитните средства са лоши, изпотявам се от лабораторния халат и след като веднъж съм облечена (в защитен костюм), не мога да ходя до тоалетната или да пия в продължение на шест часа.

Уморена съм психологически, както и всички други мои колеги, които от седмици са в същото състояние, но това няма да ни попречи да си вършим работата, както винаги сме я вършили.

Ще продължа да се грижа за моите пациенти, защото аз съм горда с моята работа и я обичам", пише Алесия Бонари.

След това тя призовава хората да "не разстройват нашите усилия" като идват в болницата, ако не се нуждаят от това, а вместо това да се самоизолират вкъщи.

 

Споделяне

Още по темата

Още от Европа