Медведев определи Тръмп като доброжелателен политик

Дмитрий Медведев

Руският премиер Дмитрий Медведев определи президента на САЩ Доналд Тръмп като доброжелателен политик, който се стреми към нормални контакти, предаде ТАСС.

"Ако говорим за външното впечатление, той е доброжелателен, целящ да установи пълноценни контакти, възприемащ адекватно абсолютно всичко политически деец", каза Медведев в интервю за руски телевизии.

"Проблемът не е в личните отношения, това е важно, но се определя от решенията, които се вземат, от създаваната атмосфера, която обаче е много лоша, отвратителна в отношенията между САЩ и Русия", отбеляза руският министър-председател.

Последният пакет от антируски санкции явно е насочен към ограничаване на руските газови възможности в Европа, добави той.

Упреците към властите на Русия, че подкрепяли хакерски атаки в чужбина, са смешни и "стара песен", използвана в някои страни за решаване на техни вътрешнополитически проблеми, заяви Медведев.

"Постоянно ни пеят, че "всичките хакери в цял свят са агенти на Кремъл". Човек добива усещането, че само с това се занимаваме", каза той.

В сферата на киберпиратството се е формирал специфичен световен пазар и "всички се опитват да се следят взаимно", "затова е смешно да упрекват в това само нашата страна", добави руският премиер.

Споделяне

Още от Свят

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?