Мегапоръчка за над 84 млн. лв. за ремонта на 101 гимназии

Всеки кандидат може да участва само по две позиции

Мегапоръчка за над 84 млн. лв. за ремонта на 101 гимназии

Министерството на образованието и науката обяви мегапоръчка за над 84 млн. лв. без ДДС за ремонта на 101 професионални гимназии. Средствата се осигуряват от оперативна програма "Региони в растеж", става ясно от регистъра на обществените поръчки.

Обществената поръчка е разделена на 46 обособени позиции, като всеки кандидат може да подаде оферти най-много за две и да спечели две. Това се прави с цел ремонтът на всички гимназии да се спечели от един кандидат, който след това да действа като брокер и да отдава обектите на подизпълнител. Освен това се цели по-бързото изпълнение на строително-ремонтните дейности, за да може 101 гимназии да са готови за учебната година през 2019 г.

Поръчката е на инженеринг – проектиране и строителство. Предвижда се да бъдат ремонтирани учебни корпуси и работилници, саниране на сгради, подмяна на отоплителни, ВиК и електро- инсталации. Инвестицията включва също ремонт на спортни площадки и дворни пространства. Във всички гимназии ще бъдат създадени условия за достъп на хора с увреждания.

Гимназиите са разположени във всички 28 области на страната и обособените позиции са групирани по градове. Цените варират за всяка обособена позиция в зависимост от това колко гимназии ще бъдат обновени в съответния град. Така една позиция започва от 200 000 лв. без ДДС и достига до над 2.5 млн. лв. без ДДС.

Например в Сливен ще бъдат ремонтирани професионалните гимназии по хотелиерство и туризъм и по механотехника и прогнозната стойност на поръчката е близо 2 млн. лв. без ДДС.

Две гимназии ще бъдат ремонтирани и в Стара Загора. Това са професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия и тази по електроника "Джон Атанасов". Тази обособена позиция е за над 2.2 млн. лв. без ДДС.

В Хасково също ще бъдат обновени две професионални гимназии. Едната е финансово-стопанската, а другата по механоелектротехника, като прогнозната стойност е над 2.5 млн. лв. без ДДС.

Срокът за подаване на офертите е до 17.30 часа на 17 юли 2017 г.

Обектите трябва да бъдат изпълнени до 31 март 2019 г.

Споделяне

Още от Бизнес

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?