Меглена Кунева: Бойко Борисов ми предложи място в правителството

Бойко Борисов и Меглена Кунева влезнаха в понеделник в задочен диалог, след като премиерът обяви, че хората, които се свързват с проекта на президента Георги Първанов, са идвали при него да се молят за постове. Бившият еврокомисар сподели, че премиерът ѝ е предлагал място в правителството, а той от своя страна, че, когато ГЕРБ са подготвяли правителството си, не е имало пост за нея.

В края на миналата седмица Кунева отрече публично да е обвързана с проекта на Първанов. В понеделник сутринта в лично качество тя отхвърли и твърдението на премиера, че спряганите около президентския проект са му се молили за постове. "Самият факт, че аз не съм заела никакъв пост, означава, че такива разговори аз винаги съм отхвърляла, защото те наистина не са ми важни", каза Кунева пред Нова телевизия.

След това обаче Бойко Борисов заяви пред Фокус, че тя неколкократно е идвала в дома му в Банкя, за да "моли" за подкрепата на партия ГЕРБ за втори мандат като еврокомисар.

"Доброто възпитание изискваше да не се отразяват подобни разговори, а решението на партия ГЕРБ беше да се заложи на нови лица в издигане на ръководни постове, в случая с кандидатурата за български еврокомисар", каза Борисов.

Последва и отговор на Меглена Кунева. Тя обясни, че е поискала среща с Борисов преди да вземе решението си дали да остане на поста еврокомисар или да стане евродепутат, след като бе избрана на изборите.

"Справедливостта изисква да кажа, че в този наш единствен разговор, преди той да получи официално и поста си като министър-председател, беше още преди формирането на новото правителство, той ми предложи място в бъдещия си кабинет, да обсъдим тези възможности. Аз не бих казала, че той ме е молил. Не, това беше един нормален разговор", заяви Кунева.

Тя отхвърли и твърденията на премиера, че "неколкократно” е търсела подкрепата на ГЕРБ за ръководни постове. "Когато е ставало дума за национален пост в страната, аз заставам на едни и същи позиции – че моето разбиране в политиката се ръководи от позицията на лоялност”, заяви Кунева.

В нов коментар по темата обаче Бойко Борисов заяви без да влиза в подробности: "Никога не сме имали пост за г-жа Меглена Кунева по времето, когато ГЕРБ подготвяше кабинета си".

Споделяне

Още по темата

Още от България