Меглена Кунева: Конференцията за Людмила Живкова е "много лоша идея"

Меглена Кунева, Сн: БГНЕС

Лидерът на партия Движение "България на гражданите" Меглена Кунева определи като "лоша идея" провеждането на научна конференция в памет на Людмила Живкова, дъщеря на комунистическия ръководител Тодор Живков.

"Провеждането на конференцията е неприемливо и е много лоша идея. Свързваме името на Софийския университет със символите срещу тоталитарния режим и първите демонстрации срещу него. Трябва да отбележим, че тази конференция се случва в навечерието от 23 годишнината от 10 ноември и 24 години от основаването на Клуба в подкрепа на гласността и преустройството", заяви Кунева в четвъртък, потърсена за коментар от Mediapool.

"Странна е лекотата, с която университетът се съгласява конференцията да бъде проведена там. Защо това не се случи в новия музей на социалистическото изкуство, който бе открит радушно от Бойко Борисов, а той неведнъж е заявявал, че управлението на Тодор Живков е било успешно", иронизира Кунева.

Тя се учуди от "странната липса на чувствителност", която демонстрира обществото.

"Днешните поколения дадоха своята оценка. Помните какво се случи с паметника на Съветската армия, който осъмна с надписа "В крак с времето", каза още Меглена Кунева.

По-рано в четвъртък Синята коалиция настоя с декларация в парламента Софийският университет да отмени конференцията, но нито една от останалите парламентарни партии не реагира.

Споделяне

Още по темата

Още от България