Меглена Кунева пита защо Станишев не се яви на нито един дебат

Меглена Кунева

"Защо г-н Станишев, който е водач на листата на БСП и председател на ПЕС, не се яви на нито един дебат в кампанията? Тогава защо се кандидатира за водач на листата – за да мълчи ли", попита водачът на листата на Реформаторския блок (РБ) и лидер на партия "Движение България на гражданите“ (ДБГ) Меглена Кунева пред БНТ в четвъртък.

"Поведението на лидера на БСП е разбираемо, защото трудно може да бъде обяснено каква е ползата от "Южен поток“ за българските интереси, след като поправките в Закона за енергетиката са правени от депутатите на БСП под диктовката на руско търговско дружество, нито да се обяснят 420 хил. безработни, въпреки че БСП обеща 250 хил. нови работни места", продължи Кунева.

Тя допълни, че е недопустимо с европейски средства да се пращат младите хора да метат по 6 месеца улици или да чистят паркове. БСП създава безпомощни хора, каза тя.

Меглена Кунева определи като истинско безобразие фалшифицирания постер на Корман Исмаилов на турски език, който в сряда беше разпространен от ВМРО и ББЦ, по думите ѝ, сателити на ДПС, и обясни, че те работят с компромати, понеже не могат по друг начин да намерят мястото си в кампания за Европарламент.

Лидерът на ДБГ прогнозира, че ще има компромати и скандали, защото в българския политически живот има участници с болно политическо съзнание и изрази съжаление, че това се отразява негативно на репутацията на България в Европа.

РБ води кампания за създаването на Европейски енергиен съюз, който ще намали с 30% цената на газа и тока, както и за повече работни места и икономически растеж. Според Кунева енергийният съюз ще отпуши потенциала на икономиката ни. "Трябва да говорим не за усвояване, а за инвестиране на европейските пари в следващия програмен период", каза още тя.

Меглена Кунева подчерта, че евроизборите са уникални с възможността за преференциално гласуване и призова единодушният избор на блока тя да бъде водач на листата да бъде подкрепен на 25 май с номер 1 в преференциалното гласуване.

Това ще издърпа реформаторската листа нагоре и повече евродепутати от РБ ще се присъединят към десницата в Европарламента, каза тя.

Споделяне

Още от Евроизбори 2014

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?