Меглена Кунева стана политически съветник по транспорта в ЕК

Бившият еврокомисар на България - Меглена Кунева поема поста политически съветник на Сим Калас - вицепрезидент на Европейската комисия по транспорта, стана ясно в понеделник.

"Днес ще направим първата ни голяма работна сесия, на която ще обсъдим проблемите на транспорта и специално – на кризата с въздушния транспорт", обяви тя

Кунева, която е спрягана и за кандидат на НДСВ за президент догодина, коментира още, че за нея е важно "да имам своята смислена, съществена, важна работа с европейските институции и най-вече с комисията. Това ми дава възможност да мисля и да обхващам проблемите на друго ниво, което е много полезно обратно за България".

"Пет милиона са пътниците, които в момента търпят неудобства от спирането на въздушния трафик. Тази ситуация е един много голям тест за правата на потребителите, които законодателството им дава, и също така един тест за възможността Европейският съюз да помага на гражданите по време на криза с такъв характер. Затова трябва да вземем инициативата, да анализираме ситуацията и да предложим конкретни мерки, с които тя да се подобри", смята Кунева.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа