Меглена Кунева: Станишев го нямаше в тази кампания

Меглена Кунева

Г-н Станишев го нямаше в тази кампания, не се яви на един дебат, което е лош знак за лидер на ПЕС. Може да се тълкува като висoкомерие, но и като неудобство какво да обясни на хората за безработицата и скандала с "Южен поток", каза в четвъртък пред бТВ водачът на евролистата на Реформаторския блок Меглена Кунева, която е и лидер на "Движение България на гражданите".

 

Дебатите за европейския парламент се провалиха, защото основни водачи на листи не счетоха за нужно да участват, коментира Кунева и добави, че управляващите трябва да водят дебатите, защото са длъжни да обясняват управлението. Реферирам към отстътващия г-н Станишев, че политиките на гаранционния фонд, младежката заетост, кооперациите и т.н., които той повтаря от известно време, са политики на ЕНП, т.е. десни политики.

 

Кунева допълни, че Станишев трябва да отговори и за скандала с "Южен поток". Ако България иска да спазва нормите на Третия енергиен пакет на ЕС спрямо проекта "Южен поток“, трябва да изпълни европейското законодателство и е шокиращо вмъкването на текстове под диктовката на "Газпром“ в българските закони, добави тя по повод разкритията на Реформаторския блок, че депутатите на БСП работят в полза на руски търговски интереси.

 

На въпрос за изявление на лидера на френската десница Никола Саркози за разпускане на Шенген, Кунева отговори, че това ще е удар срещу България и не е в наш интерес. Аз категорично ще се противопоставя, не можем да бъдем изтиквани в ъгъла, коментира тя и обясни, че закриване на Шенген няма да стане, защото така Европа ще загуби ценно предимство. Ще покрием критериите и ще влезем в Шенген, убедена бе Меглена Кунева и обясни изказването на Саркози с предизборна стратегия на десницата срещу националистите във Франция.

 

Реформаторският блок е съюз, който има значение за България и Европа. Подкрепата за нас расте според последните проучвания, допълни Кунева и заяви, че партиите от Блока остават заедно за всички следващи избори.

 

Реформаторският блок закрива кампанията си в София тази вечер на "Попа" след 18.00 ч. с диджей парти, а в Пловдив от 18.30 ч. с финален концерт пред общината на супергрупата "Фондацията" и цялата листа на реформаторите.

 

Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Споделяне

Още от Евроизбори 2014

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?