Меглена Кунева за Борисов: Когато човек е прост и страхлив, става арогантен

“Когато човек няма достатъчно култура, когато е прост и когато е страхлив, той става арогантен”. Така Меглена Кунева коментира изявлението на Бойко Борисов, че “българските пенсионери са виновни за опоскването на резерва”, съобщиха от пресцентъра на партията ѝ в понеделник.

Тя потвърди, че смята за недопустимо разделянето на нацията и настройването на едно поколение срещу друго, което Борисов се опитва да постигне с изказването си. “Ако днес премълчим атаката срещу пенсионерите, утре те ще ударят други”, коментира още лидерът на “Движение България на гражданите”.

“Доскорошното управление на ГЕРБ беше олицетворение на 2 в 1 - мутри и монополи”, смята още Кунева. По думите ѝ доскоро управлявалата партия е страхлива и не прави нищо – "нито за корупцията, нито за здравеопазването, нито за образованието. Дори в сферата на борбата с престъпността, успеваемостта е нулева - вижте до кой етаж на жилищните блокове са решетките на прозорците”.

Кунева припомни, че при управлението на ГЕРБ парите за подслушване са били много повече, отколкото са били отделяни средства за справяне с битовата престъпност.

Споделяне

Още от Избори 2013