Мехмед Дикме: Кандидатурата на Пеевски е спусната от централата и турците ще я подкрепят

Мехмед Дикме

Кандидатурата на Делян Пеевски е спусната сред местните организации от централата на ДПС, но не е плод на желание на Лютви Местан да изпрати надалеч депутата Пеевски. Това коментира бившият член на ДПС и бивш министър на земеделието Мехмед Дикме в четвъртък пред БНР.

"По-скоро Пеевски може да смени и каквото иска да направи с Лютви Местан, но не Лютви Местан може да направи нещо с Пеевски. Лютви Местан, за да влезе при Пеевски, иска среща от него, а Пеевски, без да чука на вратата си влиза, когато си иска, без да се интересува дали вътре има някаква среща. Това са реалностите", каза Дикме.

Той прогнозира, че Делян Пеевски ще бъде поставен на второ място в листата на ДПС за евроизборите.

Ако бъде избран за евродепутат, Пеевски вероятно отново няма да ходи на работа, защото се занимава с бизнеса си, коментира Дикме. Въпреки това, той очаква масова подкрепа за депутата: "Дори да бъде водач, турците пак ще гласуват за ДПС по една единствена причина - защото нито една друга политическа партия, нито ГЕРБ, нито Реформаторският блок, нито БСП, нито една партия не излъчи на избираемо място в листите си човек с турско име".

Споделяне

Още по темата

Още от България